Skip to content

Is uw website of webwinkel klaar voor het mobiele tijdperk met een responsive design???

Het gebruik van mobiel internet neemt enorm toe. Smartphones en tablets worden steeds vaker door consumenten gebruikt om e-mails te lezen, informatie te zoeken via Google, actief deel te nemen aan socialmedia en te surfen op het internet. Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Het gebruik van deze apparaten heeft invloed op de manier waarop uw website en webwinkel wordt gebruikt en weergegeven. Door deze te voorzien van responsive design kunt u de concurrentie een stap voor zijn!

Aantal internetters in Nederland stijgt naar meer dan 12,5 miljoen

ca. 72% hiervan gaat mobiel online en gebruikt mobiel internet.

Tegenwoordig heeft (bijna) iedereen in Nederland een smartphone, tablet of ander mobiel apparaat om daarmee elk moment het Internet te kunnen raadplegen. Google heeft door TNS een onderzoek (Connected Consumer) laten uitvoeren waaruit blijkt dat van de Nederlanders 72% een smartphone, 76% een laptop, 68% een tablet en 17% een E-reader heeft.

Daarnaast zijn er gemiddeld 3.6 verschillende apparaten per huishouden verbonden met het internet.

Gebruik van internet

Smartphone 76%
Tablet 65%
Laptop 51%
Desktop 41%

Responsive design is dé oplossing voor het mobile tijdperk

Tegenwoordig moet alles sneller, eenvoudiger en compacter. Met een responsive design zorgt ICTWebSolution ervoor dat uw website zich automatisch aanpast aan de schermafmeting van het apparaat van de bezoeker. De bezoeker krijgt de website altijd op de meest duidelijke manier gepresenteerd. Daarmee komt uw boodschap correct over en het draagt bij aan het gewenste zichtbare resultaat.

Duidelijk en gemakkelijk navigeren door responsive design

Door responsive design toe te passen, wordt het navigatiemenu van een website duidelijk groter op mobiele apparaten. De nieuwste techniek “HTML5” (HTML5 is een verzameling van nieuwe web- standaarden) vergroten de browsermogelijkheden enorm. Zo wordt het “sliden” eenvoudig waardoor er geen beeld- kwaliteit verloren gaat.

De voordelen van responsive design op een rijtje:

  • het design van uw website past zich ‘responsive’ aan, aan de grootte van het scherm waar uw website op bekeken wordt
  • met responsive design is uw website klaar voor het groeiend aantal mobiele gebruikers
  • responsive design zorgt voor optimaal gebruikersgemak van uw website

Is uw website of webwinkel klaar voor gebruik op mobiele apparaten?

Laat het door ons gratis checken! Neem contact met ons op of laat ons met u bellen via het bel-me-terug formulier! Of bezoek uw eigen website zelf eens via een mobiel apparaat en bekijk dan onze website op hetzelfde mobiele apparaat. Overtuig uzelf!

Back To Top