Skip to content

Back-up Back-up Back-up

NAS-SysteemBack-UP

We kunnen het helaas niet vaak genoeg zeggen “Back-UP?” heeft u een goede “Back-UP” is uw Back-UP Veilig? is uw Back-UP compleet?
Allemaal dingen waar u aan moet denken bij het maken van een back-up, teveel zorgen? Laat u goed adviseren…

Wat en waarom backuppen.

Wat

Wat zou er in de back-up moeten zitten?; Bestanden, Foto’s, Muziek, Video’s Alles?

Nee, zeker niet alles! Alleen de dingen die onvervangbaar zijn, denk aan; foto’s video’s en belangrijke documenten, wenst u toch alles te backuppen dan is dat een goede keuze maar dat is natuurlijk ook duurder.

Waarom

Waarom zou u moeten backuppen? Nou, als uw computer crashed en niet meer hersteld kan worden, wat doet u dan? U verwijderd per ongeluk 100e bestanden die u niet mocht verwijderen en u kunt deze niet meer terug halen, wat doet u dan?

Daarom zorgt u van te voren dat u een goede back-up heeft.

[message_box title=”Vrijblijvend Advies?” color=”green”][icon color=”#38ace3″ size=”24px” hover=”fade” name=”awesome-bell”] Wilt u graag advies over een oplossing die het beste bij u past? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.[/message_box]

Computer > NAS-Server > Cloud Opslag > ComputerHoe en waar een back-up op maken.

Hoe

Hoe u een back-up maakt dat maakt niet uit, er zijn 1001 manieren om een back-up te maken. Onze voorkeur heeft een NAS-Systeem.

Waar een back-up op maken

  • DVD (CD)
  • USB Stick
  • Externe Harden Schijf
  • Andere Computer in uw netwerk
  • NAS-Systeem
  • Online Backup

De bovenstaande manieren zijn allemaal manieren om een back-up te maken, ze doen allemaal hun werk door de back-up op te slaan. Maar voor hoelang? En kunt u snel bij uw back-ups dat is de vraag.

Onze voorkeur gaat uit naar een NAS-Systeem + indien gewenst een Online Backup [in Nederland!] 

Waarom een NAS-Systeem

NAS (Network Attached Storage)

Zoals de naam al zegt een NAS Systeem is een opslag systeem dat aan uw netwerk hangt, simpel gezegd is het gewoon een kleine PC die Harden schijven beschikbaar stelt in uw thuisnetwerk.

Een NAS-Systeem staat meestal centraal en heeft weinig onderhoud nodig, indien er zich een calamiteit voor doet; denk aan een computer die gecrashed is. Dan kunt u altijd via een andere computer aan de bestanden van de computer die gecrashed is. Nadat uw computer weer opnieuw is geïnstalleerd of vervangen is door een ander exemplaar kunt u de bestanden snel en makkelijk terug plaatsen op de computer.

Nog een reden om een NAS-Systeem als back-up te gebruiken; als er brand uit breekt zorgt u natuurlijk altijd eerst voor uw eigen veiligheid! indien u nog tijd heeft om het NAS-Systeem van de kabels te ontdoen neem dan het NAS-Systeem mee naar buiten en ga niet opzoek naar alle computers, laptops, tablets en telefoons. Al uw data staat dan nog steeds veilig op het NAS-Systeem. Wilt u liever niet dat u zich zorgen hoeft te maken over uw data bij brand of andere calamiteit. Dan moet u een NAS-Systeem nemen + online opslag. Dan bent u er zeker van dat er geen data verloren gaat en dat u altijd een herstel actie kunt doen van uw data.

Ook bied een NAS-Systeem niet alleen een back-up maar het kan ook dienen als; foto-server, muziek-server, film-server voor uw media player, iphone enz. of om gewoon bestanden op te slaan. Kortom een NAS-Systeem is een veelzijdig systeem met weinig onderhoud, veel plezier en gemakzucht zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.
[message_box title=”Meer informatie” color=”green”]

[icon color=”#16d110″ size=”24px” hover=”fade” name=”awesome-lightbulb”] Wilt u meer advies over het beveiligingen, back-uppen of het centraal beschikbaar maken van uw bestanden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
[/message_box]
Back To Top